onsdag 7. september 2011

Alle i Kongsberg - fredagskvelder i Metodistkirka

"Alle i Kongsberg" heter det frimodig på kalenderen. Dette er altså noe som skjer fredag 9. september kl 19, og hver tredje fredag framover, til samme tid. Men hva i all verden kan det være for noe? Et klikk på kalenderen gir litt utfyllende info: "Samling ved bønnealteret - bønnestedet ved elva".

Det er et møtested for alle kristne i Kongsberg og omegn. Her møtes vi på tvers av menigheter. Man kan komme og gå når man vil. Programmet er at vi deler, vi er stille, vi tilber, vi ber.

Initiativtakerne, Geir Øystein Andersen og Jens Iver Jenssen skriver i en e-post nå i dag:

"Vi ønsker at dette er for alle kristne. Fruktene av å ha bedt til Gud i Metodistkirken i to år, hva er det? Vi vet ikke så mye. Men vi kan vitne om at det har gitt frimodighet til å leve menighet i de enkelte fellesskap der hver av oss hører hjemme. Vi tror det har betydning for kristenfolket at vi kommer sammen og ber for byen. Vi erfarer også at det gjør noe med oss som kristne søsken, og forholdet oss i mellom, å komme sammen og be."

Jeg er en av dem som ofte har funnet veien til Metodistkirken på fredagskveldene. Noen ganger alene, noen ganger med en baby på armen. Noen ganger litt seint, fordi jeg måtte få barna i seng først. Min erfaring er at tanker om at jeg er for sliten, jeg orker ikke, det passer ikke akkurat i kveld som oftest er innom hodet før jeg kommer meg avgårde. Men når jeg først lander på en stol i Metodistkirka, når lovsangen runger, når jeg merker Guds nærvær, da er det alltid verdt det. Da finnes det ikke noe bedre sted å "slappe av" etter uka som har vært. Og etterpå føler jeg meg alltid mindre trøtt og mer oppløfta.

Håper å se akkurat deg i Metodistkirka i høst!

Og - kan jeg komme med en liten oppfordring? Vil du legge inn en kommentar om hvorfor du kommer eller ikke kommer til Metodistkirka? Du kan legge inn kommentarer anonymt.

1 kommentar:

  1. "Kom til meg," som det står foran i metodistkirka, er erfaringen: Jesus fikk hjelpe meg i går, da jeg kom til han

    SvarSlett