onsdag 11. november 2015

Norskundervisning for asylsøkere

Mandag 26. oktober startet vi opp med norskundervisning i huskirka i Maurits Hansensgate 22. Vi møtes hver uke kl 10-12 for undervisning og samtale.

Jens Iver Jensen har tatt initiativ til dette ettersom han har kontakt med mange av asylsøkerne som bor på Hero i Kongsberg. Bakgrunnen for initiativet er at mange opplever ventetiden fra de kommer til Norge og før de kommer igang med norskopplæring som lang. Noen venter opp imot et halvt år før de får tilbud om norskundervisning på Kongsberg Norsksenter. Mange har også liten kontakt med byens befolkning og de har ønsker om både mer fellesskap og å få lære norsk.

Vi er per nå et team på tre personer som jobber sammen om dette. Jens Iver er kontaktperson og bindeledd, innpisker og oppmuntrer. Ingeborg Strand bidrar som lærer. Hun har tidligere jobbet som vikar på Kongsberg Norsksenter og har en del erfaring med opplæring i norsk for fremmedspråklige. Jens Smørgrav er også tidligere lærer og en viktig frivillig ressurs.

De første 3 ukene har det ikke vært så mange tilstede på undervisningen, men vi har hatt fine samtaler med lærevillige deltakere. Vi regner med at flere vil komme etterhvert. Vi har ingen påmelding, det er bare å møte opp.

Nå har kjøpt bøker: 7 eksemplarer av lærebok og oppgavebok. Boka heter "Ny i Norge". Bøkene vil være tilgjengelige i Maurits Hansensgate 22.

Ta kontakt med Ingeborg eller Jens Iver dersom du har spørsmål eller ønsker å bidra med noe i forhold til dette tilbudet.

1 kommentar:

  1. Oppmuntrende og flott - hold fram. Her er det mye godt på en gang!

    SvarSlett